10 gode grunner til hvorfor folk med kjæledyr har det litt bedre

Det er flere gode grunner til hvorfor kjæledyr gjør at vi har det litt bedre. De beriker livene våre med glede, latter og kjærlighet. I tillegg kan kjæledyr gjøre oss mer sosiale og aktive. De kan også gjøre oss mindre stresset og redusere risikoen for angst. Hvis man har kjæledyr som barn kan det også redusere risikoen for å utvikle allergi, i tillegg til at barnet lærer å ta ansvar.  Kjæledyr er menneskets beste venn og gjør oss mindre ensomme. Du er alltid i godt selskap.

#1 Kjæledyr kan gjøre deg både gladere og mindre stresset.
Et kjæledyr kan gjøre deg både gladere og mindre stresset. Dette kommer blant annet av at kjæledyr kan øke produksjonen av lykkehormonene serotonin og dopamin. Å være rundt dyr kan også minske mengden kortisol, som er forbundet med stress.

#2 De kan gjøre deg mer sosial.

Et kjæledyr kan gjøre deg mer sosial. Dette er for eksempel mer sannsynlig at man kommer i prat med andre når man går på tur med hunden, enn når man går alene. Et kjæledyr kan også være en god samtalestarter. Både du og kjæledyret ditt er hjertelig velkommen til Pets!

#3 De kan gjøre deg mer fysisk aktiv.

Kjæledyr trenger å være i aktivitet, som også gjør at eier er mer aktiv. Mange kjæledyr er både lekene og smarte. Vi i Pets har et stort utvalg leker som aktiviserer din firbente venn.

#4 De kan også lære barnet ditt om ansvar.

For mange barn er et kjæledyr verdens beste lekekamerat. Barnet opplever tillit, tålmodighet og mestring. Å ha et kjæledyr lærer barnet å være forsiktig og ansvarsfull. I Pets har vi stor kompetanse om dyrehold, som vi ønsker å dele både med foreldre og barn. 

#5 De kan bidra til å senke blodtrykket og redusere angst.

Å være med dyr kan øke hormonet oxytocin, som senker blodtrykket. Lavere blodtrykk kan også føre til mindre angst. Det er ikke bare kjæledyret som trenger deg, du får det også bedre med kjæledyret!

#6 Dyrehold tidlig i livet kan redusere risikoen for allergi.

Barn som er rundt dyr møter flere bakterier tidlig i livet. Det gjør at de får et mer robust immunsystem, som kan redusere risikoen for å utvikle allergier.

#7 De kan gi ubetinget kjærlighet.

Kjæledyr er hengivne og har egne måter å vise kjærlighet og tillit på. Hunder logrer, katter maler og kaniner gnisser tenner. Et kjæledyr kan gi ubetinget kjærlighet, som alle dyreelskere burde oppleve. I Pets dyrebutikker selger vi kjæledyr som trenger gjensidig kjærlighet.

#8 De kan få deg til å le oftere.

Livet med kjæledyr er aldri kjedelig. Dyr har tydelige personligheter som kan føre til morsomme øyeblikk. De gjør sjarmerende, klumsete og søte ting som får deg til å smile og le oftere enn du ville gjort hvis du ikke har kjæledyr.

#9 De kan gjøre deg mindre ensom.

Når du har et kjæledyr, er du garantert en trofast venn og høyt elsket familiemedlem. Kjæledyr er gode lyttere, som aldri kritiserer deg. Mange finner støtte i kjæledyret sitt og opplever at hverdagen blir mer meningsfull. Kjæledyr gjør at vi føler oss mindre ensomme.

#10 Du har alltid godt selskap.

Et kjæledyr beriker livet ditt på mange måter.  Det oppstår ofte helt spesielle bånd mellom et kjæledyr og eieren. Når du har et kjæledyr, har du en som elsker å være med på det du gjør, enten det er å gå på tur eller sitte i sofaen. Du er alltid i godt selskap med kjæledyret ditt.