Den viktige flytevesten

BADING OG BÅTLIV

Det er viktig å bruke flytevest på hunden i båt. Ting kan skje, hunden kan miste ballansen i fart – eller bikke over i bølger. Eller den kan havne mellom båten og brygga i iver etter å komme om bord eller i land først.

Vestene har håndtak på ryggen, og det er til stor hjelp hvis man skal dra en hund opp fra vannet. Man kan “fiske” den inn med båtshaken, og dra den opp ved hjelp av et tau hvis det er en stor hund. En annen fin ting med flytevestene er at de som regel kommer i godt synlige farger, og da er det lettere å finne hunden hvis det for eksempel er mørkt og hunden er sort.

Det er lurt med en prøverunde i butikken. Da får man testet om vesten sitter godt.

Ikke bare livredding

Svømming er en fin sommeraktivitet, og for hunder med hofteplager kan det være fint å for eksempel svømme langs land i langline med flytevest. Da får den slappet av i kroppen mens leddene beveger seg fritt. Det er også noen hunder som av en eller annen grunn ikke er svømmedyktige, og da er det fint å venne den til å bli trygg på å bruke flytevest, og på den måten få avkjøling og/eller mosjon.

En komfortabel flytevest inviterer til mer lek og moro i vannet. Kom gjerne innom din Pets butikk for råd og tips.

Gjenbruk & sirkulering

Flytevestene finnes i alle størrelser, og det er godt mulig at valpen vokser seg gjennom et par størrelser første sesong. Men vestene er ikke veldig dyre, og det går an å gi dem videre til noen du kjenner hvis du ikke trenger dem selv lenger. En en god flytevest som passer – og som blir brukt, er uansett en god investering!

Husk å sjekke at vesten fra forrige sesong fortsatt passer. Om ikke kan den jo gis videre istedenfor å kaste.