En magisk verden under vann

AKVARIEFISK – EN SPENNENDE HOBBY!

Flotte fargerike fisk, spennende planter, steiner og røtter. Et akvarium er vakkert å se på, og det gir en egen ro å sitte og titte inn i fiskenes univers. Det er også en del å sette seg inn i når man skal begynne med akvarium og fisk for første gang. Mattilsynet har på sine nettsider mye god informasjon om det å ha akvariefisk:

Å ha et akvarium betyr å ha levende dyr i sin varetekt, noe som forplikter. Mange begynner med akvarium fordi det er dekorativt, men man må aldri glemme at fisk er levende dyr med artspesifikke behov. Ulike fisker har forskjellige behov og utviser forskjellig atferd. Det er viktig at du vet det du trenger om dyrene du holder i hjemmet ditt. Som dyreeier har du ansvar for å skaffe deg kunnskap om dyrenes behov og tilby dyrene et levemiljø som sikrer god velferd. (les mer på mattilsynet.no)

Kampfisk ser fredlige, fine og fjonge ut, men lever fort opp til navnet hvis en hann møter en annen hann!

AQUASCAPING = KUNSTEN Å LAGE AKVARIEMILJØ

Aquascaping kan gjerne beskrives som en kunstform der man skaper et undervannslandskap i et akvarium. Man kan la seg inspirere av naturlige landskaper under vann – eller over vann; av fjell, jungler, ørkener, fossefall og andre vakre steder.

Å designe et aquascape er spennende og morsomt. Det innebærer, i tillegg til å skape noe vakkert å se på, å også lage et godt vannmiljø for fiskene man ønsker å ha boende i sitt akvarielandskap.

Guppy er fredlige, og tilfører akvariet en fantastisk farge!
Albino Pansermalle er en fredelig bunnfisk som trives godt når de er mange sammen.
Aquascaping er ennå ikke så stort i Norge, men mange akvarium-entusiaster verden over inspirerer og lar seg inspirere av hverandre. Det er mange «design-stiler» og måter å lage disse undervannslandskapene på.