Mini-artikkel:
Rotter som kjæledyr

Rotter er morsomme, livlige og sosiale dyr, og blir ensomme alene. Derfor anbefales det og ha minst to av samme kjønn, siden rotter formerer seg svært raskt. Hvilket kjønn du velger er egentlig en smaksak.

Alexs, som jobber på Pets Pets Lady & Landstryker’n Hønefoss, med sine siamesiske rotter. To koseklumper som trives både med hverandre, og med eieren 🙂

Rotter trenger god plass for å trives, pass derfor på å kjøpe et stort nok bur. Buret må være romslig, innholdsrikt og by på forskjellige aktiviteter, klatremuligheter og skjulesteder.

Rotter er veldig nysgjerrige og aktive dyr, som må få komme ut av buret så mye som mulig, og helst flere timer hver dag. Pass på at rottene ikke kan skade seg selv, eller skape fare ved å f.eks. gnage på ledninger. Følg nøye med den første tiden du har rottene ute, så kan du forhindre skader!

Det er ikke sikkert at rottene dine har noen interesse av å bite på ledninger eller spise potteplanter, men det lurt på bli kjent rottene dine sånn at du vet hva de gjør når de er ute.

Kilde: Norsk tamrotteforening